• Voetreflexologie

 • Voetreflexologie

  Voetreflexologie, ook wel reflexzonetherapie genoemd, is een natuurgeneeskundige therapievorm, die ervan uit gaat dat alle lichaamsdelen, organen en weefsels via zenuwbanen in verbinding staan met corresponderende reflexzones op onze voeten.

  Door massage van de reflexzones met een speciale duimtechniek wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Ieder mens beschikt van nature over dit genezend vermogen. Hierdoor verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie in het lichaam en verhoogt de natuurlijke afweer.

  Dit heeft weer een positief effect op de afvoer van afvalstoffen en een betere
  opname van voedingsstoffen in organen en weefsels.

  Voetreflexologie maakt gebruik van een holistische kijk naar de mens. De behandeling werkt op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. 

 • Hoe is Voetreflexologie ontstaan ?

  Reflexologie wordt al duizenden jaren in China, India en Egypte toegepast. 
  De huidige methode van voetmassage is ontwikkeld door de Amerikaanse arts dr. William Fitzgerald en is verder uitgewerkt door fysiotherapeute Eunice Ingham. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd. Hierdoor is de voetreflexologie ontstaan, zoals we die nu kennen. De Duitse verpleegkundige Hanne Marquardt heeft na haar afstuderen als natuurgenezer deze therapie, in de jaren 60, aangevuld met haar eigen ervaringen. Vervolgens heeft zij voetreflexologie meer bekendheid gegeven in West-Europa.

 • Voor wie is Voetreflextherapie ?

  Voetreflextherapie is voor iedereen geschikt. Het is een natuurlijke, veilige geneeswijze voor uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook als preventieve behandeling is voetreflextherapie uitermate geschikt om een goede conditie van lichaam en geest te ondersteunen. 

 • Let wel

  Voetreflextherapie is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. Bij klachten dient u altijd ook uw huisarts te raadplegen.