• VoetreflexPlus

 • Wat is VoetreflexPlus?

  VoetreflexPlus massage maakt een combinatie van westerse voetreflexologie (reflexzones) en chinflex (chinese     reflexologie ). Hierbij worden zowel de reflexozones op de voeten, de meridianen op de onderbenen en acupunctuurpunten meebehandeld. 

  Chinflex

  Bij chinflex wordt gebruik gemaakt van speciale massage technieken. Tijdens een massage wordt een combinatie gemaakt tussen voeten/benen, handen/armen en hoofd/oren waardoor het lichaam op verschillende niveaus wordt geprikkeld. Deze manier van behandelen vergroot de kans op herstel en geeft een intensiever ontspannend effect.

 • Chinese geneeskunde in het kort

  Volgens de chinese filosofie verbinden meridianen het hele lichaam met elkaar. Dit wordt ook wel het netwerk van energie genoemd omdat Qi (levensenergie) zich via de meridianen over het hele lichaam verspreidt. Als de energie vrij kan stromen zijn wij gezond.

  In de chinese geneeskunde is elk orgaan naast zijn lichamelijke functies ook gekoppeld aan een mentaal en emotioneel aspect. Zo kunnen bijvoorbeeld emotionele problemen, zoals verdriet, zowel orgaan- als ook mentale problemen veroorzaken, maar ook omgekeerd.

  Een blokkade in een meridiaan kan dus zowel een lichamelijke als emotionele oorzaak hebben of beiden. Worden de blokkades opgeheven, dan kan de Qi weer vrij stromen en komen lichaam en geest weer in balans.